JORNADA DE SERVEI COMUNITARI

JORNADA DE SERVEI COMUNITARI

Barcelona 5 de juliol de 2017

Dimecres passat les coordinadores del projecte Pont de Generacions van participar en la Jornada de Servei Comunitari que el departament d’Ensenyament va organitzar a l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona. Després de la benvinguda per part de la Consellera la Sra. Meritxell Ruiz i Isern, va fer una xerrada el Josep M. Puig Rovira, gran teòric de l’APS a Catalunya, sota el títol “El Servei Comunitari en el marc de la innovació pedagògica. L’assoliment de la competència social i ciutadana”.

El Josep M. en primer lloc va intentar aclarir un parell de conceptes: el Servei Comunitari i la seva metodologia que és l’APS. A més va remarcar que en tot Servei Comunitari la reflexió és imprescindible ja que és com doblar l’aprenentatge. El Servei Comunitari és una metodologia que implica clarament una innovació pedagògica. Fer Servei Comunitari als centres d’ensenyament forma i desenvolupa la competència social i ciutadana, entre altres, mitjançant la convivència, fent societat i millorant-la.

A continuació es va fer la Taula d’Experiències “El Servei Comunitari un projecte de corresponsabilitat” on van parlar els regidors de dos ajuntaments de petites poblacions de Girona (Sils i Riudarenes), un responsable del Servei Comunitari de la Taula del Tercer Sector, i l’Eva Betbesé de Down Lleida. La mirada de les entitats.

 

Després de la pausa-esmorzar, la Subdirectora General de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa i el Cap de Servei de Suport a la Comunitat Educativa van donar un munt de dades sobre l’impacte present i futur del Servei Comunitari en els centres d’Ensenyament i en les entitats.

El darrer taller era una Presentació d’experiències, debat i recull d’aportacions. Fou interessant l’experiència d’un projecte de l’INS La Miquela de Bescanó que pretén potenciar el bilingüisme, l’ús de les noves tecnologies i la transversalitat. Fan el SC dins el projecte E+TimeBanking 2.0.

Bon estiu!!!