Caminada del Pla Educatiu d'Entorn

La Comissió Escola i Entorn, dins els Plans Educatius d’Entorn de la ciutat, ha organitzat aquest diumenge 29 d’octubre, una caminada pel barri de Pardinyes. Unes 140 persones han participat en la iniciativa, que és la 1a Acció Comunitària del Districte 1, dels barris de Pardinyes, Democràcia i Centre Històric. L’activitat s’ha fet al matí i hi han pres part infants, joves i els seus acompanyants, tant alumnes i famílies com membres de les entitats de lleure i veïnals dels barris. El recorregut de la caminada ha tingut la sortida a La Llotja i ha finalitzat al parc de La Mitjana.

En aquesta primera edició hi han col·laborat quinze entitats, entre centres educatius, entitats de lleure i de suport a l’estudi, així com empreses i persones voluntàries, que han fet possible poder passar un matí de lleure en família, gaudint del Parc de La Mitjana i d’una Masterclass de Zumba, que va posar el colofó a la caminada.

La iniciativa ha comptat amb el consens de les entitats i les institucions que configuren la Comissió per donar a conèixer i compartir interessos i inquietuds amb els diferents agents socials i professionals del barri, vinculats amb el món de la infància, l’adolescència i la joventut.

Els Plans educatius d’entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida. S’adrecen a tot l’alumnat i a la comunitat educativa. Es tracta d’una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació i la Federació de Municipis de Catalunya. L’estructura està pensada amb un lideratge compartit entre el Departament d’Educació i els Ajuntaments. A Lleida, la responsabilitat recau en el Departament d’Educació de la Regidoria de les Polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports.