Commemorem el Dia Internacional en Memòria de l’Holocaust

El passat diumenge 31 de gener, dos alumnes de 1r de Batxillerat de l’INS Josep Lladonosa (integrant del grup DEMD-Lleida) participaren en l’acte commemoratiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, organitzat per Memòria Democràtica – Paeria de Lleida, que es va celebrar a l’escultura FITA del carrer Jaume II de la ciutat.

Dyana B. Yaneva i Pau Cases van llegir un text en nom dels infants i adolescents víctimes dels camps de concentració nazis. A més de l’Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i dels representants de l’Amical de Mauthausen i del Centre Excursionista de Lleida, van intervenir diversos col·lectius víctimes de l’Holocaust, com la comunitat jueva, el col·lectiu gitano, els perseguits polítics i presoners republicans, l’associació LGTBiQ Colors de Ponent, l’associació Down Lleida i les minories religioses. L’acte va incloure la interpretació de diverses peces musicals pel grup Guerrilla Folk.

Enguany el lema internacional de la jornada ha estat ‘Be The Light In The Darkness’, és a dir, ‘Sigues llum enmig de la foscor’.