Pau Biosca, campió del Picalletres Catalunya!!!

 

 

El Pau Biosca, de 3r d’ESO, s’ha proclamat aquesta tarda de diumenge 11 de Juliol, campió del Picalletres de Catalunya, superant a la gran final els altres 14 contrincants de diferents instituts d’arreu de Catalunya.

 

‘Pica Lletres’ és un concurs televisiu que s’emet en diferents canals locals catalans en què alumnes de 3r d’ESO d’arreu del país competeixen per demostrar els seus coneixements de català.

La principal prova que han de superar és el lletreig de paraules, tot i que també n’hi ha d’altres, com la lectura d’embarbussaments, la detecció de barbarismes o el fet d’haver de relacionar una paraula amb la seva definició. En altres edicions també s’ha jugat aresoldre endevinalles i a explicar el significat de frases fetes.

El concurs té dues fases: d’una banda, la local, en què alumnes de centres d’una mateixa zona s’enfronten a diverses eliminatòries, de les quals en surt un guanyador. L’enregistrament d’aquestes eliminatòries dóna lloc a la temporada anual de programes de ‘Pica Lletres’ que emet cada televisió local. I, de l’altra, la fase nacional, en què participen els guanyadors de cada fase local. Tots concorren a la Gran Final Nacional, una prova de màxim nivell en què s’acaba imposant el vencedor de ‘Pica Lletres’ a tot Catalunya.

‘Pica Lletres’ és un programa de La Xarxa de Comunicació Local produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.